D-examen

Natuurlijk heb ik Yao in de kast staan, staat Stoelting op de te lezen lijst, maar in de werkelijkheid kwam het hier op neer: 

* Eerst op mn gemak Board Stiff Too doorgenomen: een makkelijk lezende introductie en het legt goed uit wat er belangrijk is bij een mondeling en waarom (NB: in november 2008 derde editie verwacht).

*Daarna met Morgan als achtergrondtekst (hebben we al en het is lekker recht-door-zee en voldoende omvattend) en het Oxford Handbook als leidraad de vragen van het Anaesthesia Viva book en het SAQ in Anaesthesia oefenboek doorgenomen en antwoorden voor mezelf uitgeschreven/ geformuleerd. 

vergeet niet deze richtlijnen: 

neuraxisblokkade en antistolling

cardiac evaluation for non-cardiac surgery


Maar van alleen studeren word je ook zo appelig,  hier  kun je IARS review course lectures online vinden.. Lekker voor je scherm hangen voor wat passieve kennis-osmose. Het zijn prima presentaties en dankzij bijvoorbeeld de lecture over 'farmacologie bij decompensatie' kon ik een van de examenvragen zo inkoppen.


AANRADER:

Anaesthesia UK, een enorme rijkdom aan materiaal voor de opleiding anesthesie, en onder het kopje exams een geweldige hoeveelheid aan oefenvragen!


Altijd verwachte onderwerpen: oa: zwangeren (fysiologie van de zwangere), pre-eclampsie, HELLP, moeilijke intubatie, trauma, AAA, TURP, kind, obesitas, anafylaxie.

en @ euri: op Mediboek kan je zoeken waar je boeken het goedkoopst zijn!

                                                                                        contact: mjos@marjos.nl