vrijdag 19 juni 2009

das boot (naar Oslo)

Zit op de boot naar Oslo, en alleen t zachte hellen voor- en achterover (ik type dit op n bank in de lengte richting) doet me er aan herinneren dat ik op zee vaar. De tocht zal zo'n acht uur duren en Stena probeert er van alles aan te doen opdat de goegemeente zich niet verveelt aan boord. Lange rijen gokkasten ben ik al gepasseerd, en heb net vriendelijk (doch zeeeer beslist) het aanbod afgeslagen om mee te doen aan de bingo hier in de bar. Muzak op de achtergrond laat me regelmatig naar mn ipod grijpen, maar: er is internet! En dus een update voor jullie.

Ben eergisteren vertrokken uit nederland maar voelt al maaaanden. (zo, binnen 7 regels t tweede cliche).

Dinsdagavond in t 'grand hotel de Kromme Raake' mooi wat kwaliteitstijd in de bedstee doorgebracht, zodat ik woensdag chillaxed afscheid kon nemen van K. Toen ik t afgelopen jaar deze reis plande, kon ik niet bevroeden dat ik die zou rijden met n ring aan mn vinger. De sterren er in zullen me de weg wijzen.

De eerste dag van Eenrum (tweecola, sorryslechtegrap) naar Flensburg was er een van kleinere wegen en toch wel doorgassen. 'S ochtends eerst op zoek naar wat extra tie-wraps (kan je nooit teveel bijhebben, net als ducktape), en olie voor mn osco. Na wat doorverwijzen belandden we bij de 4in1service in Winsum, alwaar een zeer vriendelijke medemotorrijder (Ducati multistrada) mijn olieflesje uit prive-voorraad bijvulde. Dank. De toon was gezet voor de dag, want later ontmoette ik bij de pomp in Winschoten een medemotoreiziger, op weg naar de Harz (ha Wietse), die me wat goede tips voor de trip naar Noorwegen gaf. (die bingo vertelde hij er wel niet bij, da's waar ook). De autobahn trok me niet zo rond Bremen en Hamburg (twas al wat later op de middag inmiddels) dus via de binnenwegen en pont naar Gluckstadt. Nomen est omen leek me.
Die binnenwegen waren mooi bochtig dus ik was me net aan t amuseren toen ik in de verte een groen-witte auto met daarin een lasergun op me gericht zag. Hmmm. Gelukkig was Derrick me die dag terwille. Slechts een handje met een 'langzamer langzamer' beweging kwam er uit het venster, en ik besloot me in oefening voor Noorwegen alvast wat meer te gedragen qua snelheid. Overnacht in Flensburg, waar de mevrouw van t hotel me parkeergeld voor mn motor wilde laten betalen. Haha. Nooit grappig, duitse vrouwen zonder humor (of is dat een pleonasme?).

Volgende ochtend me als een reiziger gedragen bij t ontbijt: mn zakken vol met cvo (crackers-voor-onderweg) gestopt, en daarna heerlijk langs de westkust van Denemarken naar t noorden gereden. Was nog nooit in Denemarken geweest (eg nie, vraag me niet..). Had t zelfde beeld als veel buitenlanders bij Nederland zullen hebben: ken ze van hun voetbalteam, en over de rest nooit veel bij voorgesteld. Vind het jolige lui, leuk geld (hartjes op hun muntjes, che!) en heb een heerlijker rijdag gehad: zon, duinwegen, zacht glooiend, veel mossig groen en okergeel, toch nog beetje bochtjes in de ver ver vergezichten. De hotelmevrouw in Aalborg die avond versterkte mn beeld van vriendelijke Denen, want ze hielp me laat op de avond aan eten (chinees), gaf me gelijk n nieuwe kamer bij n defect, wist een mooie plek voor GaneSh (onder mn raam), en schonk desgewenst n colaatje. Kijk. Ze bestaan wel.

En nu op de boot naar Oslo. Geen stoere reizigersverhalen over afzien, roestbakken, perfect storms (komt nog?), maar n perfect geoliede logistieke machine die met n reserveringsnummer via het net genoeg heeft om mij en GaneSh aan boord te krijgen, goed vast te zetten, en me onderweg ook nog mn blog te laten updaten.

Life is Good (en erg obstakelloos, ff houden zo ;) ). Hoop dito bij jullie.
bsdbg, M

PS: heb al een paar tankjes benzine (lees: donaties voor Warchild) mogen ontvangen. Top. Gezien het aantal hits op mn pagina denk ik echter dat er nog veel meer potentiele gasgevers onder jullie zijn. Geneer je niet, en sponsor naar hartelust. Ik zoek t avontuur (gevaar?) op, zij krijgen het door hun strot geduwd. Help me hen te helpen? (derde cliche).

Labels: ,

1 reacties:

Op 23 juni 2009 2:00 , Blogger veninga zei...

Geluk gehad met Derrick, het had je een paar punten in Flensburg kunnen kostten !
Ik hoorde bij kennissen in Bremen dat de autobahn tussen Bremen en Hamburg 1 grote file is momenteel, dit in verband met wegwerkzaamheden op 11 plaatsen !
De veerboot over de Elbe was dus een goede keuze !
Tripje Harz is goed bevallen, 1500 km gereden op de 250 euro plof zonder problemen, het was alleen erg koud, 7 graden overdag en flink nat, gelukkig had ik hartje zomer enige winter uitrusting meegenomen die dus flink van pas kwamen.
Heb in Bad huppeldepup 2 uur in een bubbelbad moeten liggen voordat ik weer op bedrijfstemperatuur was.
Goede reis in Scandinavie en pas op voor overstekend wild !

Wietse

 

Een reactie plaatsen

<< Startpagina